6.7.2015

Aurinkoinen Porvoo

Sunnuntaina mietittiin Nikon kanssa, että mitä maanantaina tehtäis, kun se on ainut päivä viikolla, kun jotakin voidaan yhdessä tehdä. Tarkoituksena oli mennä Tallinnaan, mutta ei oltu tarpeeks nopeita matkan varaamisessa ja matkat oli mennyt jo... Mä sit sanoin, et ollaa spontaaneja ja hypätään vaikka Onnibussiin ja mennää jonnekin. Niko oli sitä mieltä, että haluaa näyttää mulle Porvoon, koska en oo siellä ennen ollut. Varattiin bussiliput Porvooseen edes takasin matkalla ja yhteensä reissun hinnaksi tuli 16€. Bussi lähti Kampista klo.12.15 ja oli Porvoossa perillä hieman klo.13 jälkeen.


Otettiin heti suunnaksi Porvoon vanhakaupunki ja siellä pyörittiin ja kuvailtiin. Ihailtiin tietty kans maisemia ja mä kattelin Wikipediasta Porvoon historiaa läpi. Mun selkä ja olkapäät paloi aika pahasti (taas), joten lämmintäkin riitti :D Vanhasta kaupungista käveltiin mäelle ihailemaan Porvoon tuomiokirkkoa. Upee paikka, sisällä ei käyty kun kääntymässä, koska siellä oli konfirmaatio harjoitukset menossa.Olisin halunnu mennä käymään runoilija Runebergin kotona, joka on nykyisin museo, mutta oli vähän turhan kallis sisäänpääsy... 8€.... Niko just sanokin, että on jännä et suomalaisten pitää maksaa siitä, että pääsee tutustumaan omaan historiaansa. Ei menty siis sisälle, mutta puutrhassa sai pyöriä ilman maksamista ja kuvailtiin siinä sitten muutamat kukat läpi :)Meidän bussi lähti takaisin Helsinkiä kohden klo.19.00 eli meillä oli noin kuusi tuntia aikaa pyöriä Porvoossa. Aika riitti vallan mainiosti. Käytiin muutamassa eri kahvilassakin ja syömässä. Istuskeltiin kanssa ihan rauhassa ja katseltiin maisemia. Kierreltiin kanssa muutamassa liikkeessä ja löysinkin Skobox outletista uudet kesäkengät! :)Oli kyllä oikein onnistunut päivä! Suunniteltiin kans uutta reissua jossakin vaiheessa, jonnekin pidemmälle ja ehkä yöksi! Toi Onnibussi oli kyllä mahtava juttu, suosittelen :)

4 kommenttia:

  1. Wau, huiseja kuveja. :) Teillä on ollu kiva päivä! Pitäs ihtekki joskus vaa lähtä johki pyörii. :D

    VastaaPoista
  2. Ihania kuvia !<3 Etenki noi kukkakuvat :) Porvoo on kyllä kaunis kaupunki, itsekki haluaisin siellä päästä käymään. Toi Picnikin jäätee on hyvää :p

    VastaaPoista